iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма да ни пенсионират по-късно

Няма да ни пенсионират по-късно

Реформата в пенсионната система се отлага временно, съобщи днес министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Той посочи, че в момента всички усилия трябва да бъдат насочени към стабилизирането на пазара на труда и здравната реформа.
 
Министър Младенов посочи причините, заради които временно се отлага пенсионната реформа. „Отчитайки, че стартира здравната реформа в страната, а ситуацията на пазара на труда е изключително тежка в момента, решихме временно да отложим пенсионната реформа по отношение на възрастта за пенсиониране и осигурителния стаж", каза социалният министър.
 
До 16 февруари социалните партньори, синдикатите и работодателите трябва да представят своите антикризисни мерки в Националния съвет за тристранно сътрудничество, „И от другата седмица стартираме национални преговори с цел най-късно до началото на март да се подпише двугодишно национално споразумение между правителството, синдикатите и работодателите", обясни Тотю Младенов.
 
От днес стартират преговорите между синдикати и работодатели, които трябва да изготвят национално споразумение, което да регламентира надомната и дистанционната работа, както и дейността  на Агенциите за временна заетост.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.