iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник: Който не рие, няма да яде!

Община Перник: Който не рие, няма да яде!

Пътищата в пернишка община са проходими в зимни условия и се опесъчават, няма откъснати селища, информира главният експерт по организация на движението към Общината Николай Петров, цитиран от телевизия "Кракра".
 
По разпореждане на кмета на Перник Росица Янакиева при силен снеговалеж комисия обикаля по селата и проверява състоянието на шосетата.
 
В Радуй снегът тази сутрин е бил 80 см. Това е станало в резултат на течение, което е навяло преспи на самия път. Фирмите са взели необходимите мерки и всичко вече е проходимо, заяви Николай Петров. Четвъртокласната пътна мрежа е съставена предимно от пътища в планински райони. Снегът обикновено е повече в Радуй, Студена, Боснек, Планиница, Кладница.
 
Трактор е почистил пътя във Витновци, след това е било опесъчено. Общината не пренебрегва четвъртокласните пътища. Осъществява се добър контрол на почистващите фирми.
 
При предишния снеговалеж са били инспектирани шосетата към населените места Кралев дол, Студена, Боснек, Чуйпетлово, стопанство "Витошко", Рударци, Драгичево, Бучино, Люлин, Дивотино и свързващите ги пътища. Някои от участъците са опесъчавани повторно заради снегонавявания. Комисията, която минала на проверка в края на януари, открила обаче и не дотам добре почистени участъци.
 
Общината няма да плати на фирмите, отговарящи за тази дейност, които не са си свършили работата, каза Николай Петров.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.