iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Всички училища си искат безплатните закуски

Всички училища си искат безплатните закуски

Въпреки, че по време на посещението си в Перник просветният министър Сергей Игнатов заяви, че не всички училища имат нужда от програмата за безплатни закуски, пернишките директори са на друго мнение.
 
Всички ръководители на основни и средно-основни школа на територията на общината са внесли документи, за да кандидатстват за продължаване на безплатните закуски за техните възпитаници от 1-ви до 4-ти клас, съобщиха от общнската администрация. Общо 3 538 са учиниците, включително и тези от подготвителните групи, които могат да се ползват от услугата в община Перник.
 
Някои от малчуганите обаче могат да останат гладни, ако техните директори са направили грешка в окомплектоването на документацията. Комисията има право да отхвърля учебни заведения, които не са защитили успешно проектите си, категорични са от общинската администрация.
 
От там ще правят внезапни проверки какво се случва с отпуснатите средства, за да са сигурни общинарите, че някой друг, а не децата, няма да си "хапне" от порционните.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.