iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Галина Асенова аут от Областта. Смени я Анелия Дренска

Галина Асенова аут от Областта. Смени я Анелия Дренска

След редица непремерени изказвания в публичното пространство, с поста си се раздели младата социалистка Галина Асенова, научи iPernik.com .
 
Областният управител Иво Петров се раздели с услугите на Галина Асенова, която работеше като младши експерт в Областната администрация по въпросите на евроинтеграцията и устройството на територията. Тя беше назначена на тази позиция след провеждането на конкурс при бившия областен управител и нейн екс-шеф в частния сектор - Иван Димитров.
 
Нейното място зае доскорошната служителка в община Перник - Анелия Дренска, която отговаряше в екипа на Росица Янакиева за "Преватнивно-информационния център", работещ по проблемите на детската престъпност и наркомания.Дренска е дългогодишен служител в община Перник още от времето на Антоанета Георгиева като кмет на Перник. Анелия Дренска е част от екипа на Жени-ГЕРБ.
 
Според информация на iPernik.com чашата е преляло интервю на Галина Асенова за местното он-лайн информационно издание на социалистите, в което тя критикува нашата редакция и новината за въвеждането на допълнение към такса-смет и почти от позицията си на последна инстанция "отменя" въвеждането на новата еко-такса. Като член на Националноно ръководство на МБСП и негов зам-председател, преди време Асенова излезе с критична позиция по работата на правителството на ГЕРБ, въпреки че като държавен служител работеше за същото това правителство.
 
Справка в Закона за държавния служител показва, че е категорично забранено политическите пристрастия на държавня служител да влияят на неговата работа. Въпреки това, Асенова е била освободена по взаимно съгласие.
 
Иво Петров и неговата бивша служителка бяха сред номинираните за "Политик на годината" в Перник през 2009г. Те работиха в екип по-малко от половин година след изборната победа на ГЕРБ през лятото. От утре обаче, двамата ще бъдат категорични опоненти на политическата сцена на Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.