iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Водят принудително свидетел по делото срещу Росен Ефремов в Перник

Водят принудително свидетел по делото срещу Росен Ефремов в Перник

Свидетелят Иван Стоянов ще бъде доведен принудително на съдебния процес срещу Росен Ефремов в Перник.
 
Това постановиха магистратите на днешното дело, съобщава радио "Фокус"-Пирин. Единственият свидетел, който се яви пред съда, бе бившата наркоманка на 26 години Анита Александрова. В отговор на зададен въпрос от прокурора, тя заяви, че е взимала наркотици през 2006 г., но че от три години е чиста. Свидетелката посочи, че не е взимала дрога от подсъдъмия Росен Ефремов.
 
Бяха прочетени показанията и на наркомана Георги Методиев, според които той е взимал хероин от Елтимир - член на ръководената от Ефремов банда. По искане на прокурора двама свидетели бяха заличени от списъка, но ще бъдат редовно призовани Орлин Радков и Дарина Петрова, както и вещото лице Людмил Димитров. Съдът ще изготви запитване до Областна дирекция на МВР в Перник за това има ли резултати от издирването обявения за общодържавно издирване Пламен Чолев - член на ръководената от Ефремов банда. В момента Росен Ефремов е в затвора в София. Съдът отложи делото и насрочи нова дата за 18 март 2010 г. Ефремов е обвинен в организиране и ръководене на престъпна група. Той е известен наркодилър и има пет присъди за тежки криминални престъпления. На 28 септември 2009 г. Росен Ефремов се предаде в полицията в Перник след като с авера му Йордан Харалампиев пребиха полицая от столична криминална полиция Димитър Димитров, а после се укриха и бяха обявени за общодържавно издирване. Ефремов е сочен като тартор на разбитата през 2007 г. банда "Център". Нейни членове са били Елтимир Евтимов, Павел Любомиров, Тодор Славенков, Стамен Огнянов, Пламен Чолев и Панайот Иванов. Прокуратурата доказа престъпната им дейност, свързана с разпространението на наркотици.
 
Престъпната група се славеше с изключителната си жестокост при налагане на пазара на дрога в централната градска зона на Перник. Прилагано е насилие дори спрямо младежи, които са успели да се преборят със зависимостта, за да бъдат принудени отново да посегнат към дрога.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.