iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кризата свалила цените на имотите в Пернишко с 30%

С 30 на сто са спаднали цените на имотите в Пернишка област от началото на кризата досега, съобщават брокери, цитирани от БТА. По техни данни от декември миналата година е регистрирано оживление на имотния пазар, провокирано от леко либерализирания режим на банките, ниските цени и очакването за отшумяване на кризата.
 
Най-голям е интересът към селски имоти, намиращи се до 50 км от София. Купуват се къщи до 20 хил. евро в селата край Радомир и Брезник. Реализират се сделки и с регулирани парцели при пределна цена за селските райони 10 лв. на квадратен метър.
 
В близките до София селища Рударци, Кладница и Драгичево офертната цена на регулираните парцели е около 40 евро/кв.м и затова продажбите там са по-редки, обясняват от агенциите. В селищата край новостроящата се магистрала "Люлин" обаче цените на имотите са двойно по-ниски, но интересът към района все още е символичен.
 
Слабо остава търсенето на апартаменти. В момента в Перник може да се намери гарсониера за 32 хил. лв., двустаен апартамент за 40 хил. лв., тристаен - за 55 хил. лв. В Радомир цените са двойно по-ниски и затова там продажбите са повече, твърдят брокерите.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.