iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Погват енергото за месечните сметки

От днес Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) започва проверка за връщането на месечните отчети в електроразпределителното дружество ЧЕЗ, което обслужва Западна България. Това съобщи за "Монитор" шефът на регулатора Ангел Семерджиев, който вчера е подписал заповедта за проверката.
 
По-конкретно проверката ще се извършва в ЧЕЗ Разпределение България, което е отговорно за засичането на електромерите, поясни Семерджиев. Целта е да покаже дали тримесечното отчитане е премахнато изцяло за клиентите на ЧЕЗ или има абонати, които са изключение. Според шефа на регулатора към момента дружеството е предприело правилни дейности по връщането на месечните сметки.
 
Съгласно предварително обявения от ЧЕЗ план, първите месечни сметки трябва да са стигнали при абонатите още в понеделник. До края на февруари всички клиенти трябва да получат фактури само за 1-месечно потребление, както постанови ДКЕВР.
 
През миналата седмица от ЧЕЗ обясниха, че за близо 2/3 от абонатите им януари е бил месец на първо или второ междинно плащане на прогнозна сметка. В резултат на това те ще имат да дават или да вземат от енергото. Останалата една трета от клиентите вече са преминали през междинните плащания и за тях януари се явява първи месец. Така че при тях няма да се наложи приспадане на сумите от прогнозните плащания. Връщането на месечните отчети няма да промени графика за плащане на сметките./ Монитор

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.