iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Представят книгата "Отломки от времето" от д-р Стойне Бузов

На 11 февруари /четвъртък/ от 17.00 ч в Малкия салон на Двореца на културата ще се състои представяне на книгата „Отломки от времето" от доктор Стойне Бузов. Цененият и уважаван в града ни лекар, потомък на известен пернишки род, е създал мемоарна творба, в която описва своя произход, своите близки, своя живот - труден, изпълнен с много работа и всеотдайност към хората, с не малко трудности, но и с много победи. Желанието му да напише подобна книга се заражда още през неговата младост, а любовта му към литературата го сближава още в детството му с писателя и литературния критик Цанко Живков, който е рецензент на книгата.
 
„Сега, когато оглеждам нашето тъй дълго приятелство, ей Богу, не мога да си припомня нито един случай на недоразумение, обида или сръдня помежду ни." - четем в отзива за книгата, написан от Цанко Живков.
 
Самата книга е организирана по нетрадиционен начин и по това наподобява музикално произведение за хор или оркестър - с лекарска прецизност авторът е обособил написаното в девет части, като е номерирал отделните случки, разказани в тях. Корицата представлява детайл на гравюра от академик Румен Скорчев.
 
„Всеки от нас се ражда веднъж и животът му, единствен, се определя главно къде и от кого е роден, каква е професията му, от тия, които го заобикалят. Последното е особено важно. Случайностите във всекидневието, макар и редки, не са за подценяване, а да бъде, да продължава да съществува, човекът трябва непрекъснато да се учи - от това, което чуе, което прочете и най-вече - от това що е изстрадал. И си отиваме недоучени." - казва авторът.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.