iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Базата на "Спортното" - пансион за ученици от цялата област

10 ученици от пернишки училища са настанени в общежитието, което досега се ползваше само от възпитаници на Спортно училище "Олимпиец", съобщи пред "Градски вестник" кметът на Перник Росица Янакиева.
 
Децата са пътуващи от селища в общината и се обучават в професионални учебни заведения. Капацитетът на легловата база в общинското общежитие е 70 места, като тази година там са настанени 48 деца.
 
Базата се нуждае от ремонт за пълното й попълване, отбеляза градоначалничката. В тази връзка, Общинският съвет одобри предложението на общинската администрация общежитието да се дофинансира със сумата от 35 000 лева, извън средствата за държавно делегираните дейности. 1197 лева отпуска държавата по единния разходен стандарт за едно настанено в общежитие дете. За заявените за тази година 46 настанени в пернишката база, средствата възлизат на 55 062 лева. С 35-те хиляди за дофинансиране от местните дейности, общият бюджет за издръжката на общежитието възлиза на 90 062 лева.
 
Миналата година парите за базата са били 56 000 лева, като средствата не са достигнали за изплащането на сметки за ток и вода.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.