iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


...и спасение дебне отвсякъде: Флекс-дружинка ни избавя от "Синята зона"

Перничани взимат правосъдието в свои ръце.
 
След като община Перник не пожела да отмени таксата за това перничани да паркират пред собствените си жилища без да плащат, граждани взеха необходимите мерки в свои ръце, буквално.
 
Въпреки решението на Върховния административен съд, че въвеждането на талони за паркиране по адресна регистрация в този им вид е незаконно, от общината настояха, че не виждат нищо нередно в това да таксуват перничани, които ако не платят, ще осъмват всяка сутрин със скоби на колите си. А всяка втора кола на домакинство ще се таксува по над 600 лева годишно, за лукса да намере своето място "под слънцето", така де - "под синята зона".
 
Разгневен от това, пернишки бизнесмен, който пожела да остане анонимен, писа на редакционната поща на iPernik.com , за да ни съобщи, че вече е организирал "флекс-дружинка", която ще реже скобите, поставяни от контрольори по неговата и тези на неговите приятели коли. "Тимуровската команда" е решена да помага и на други граждани, които с основание не са съгласни да се бъркат по джобовете, за да плащат на общината.
 
Основателят на бъдещата "флекс-дружинка" споделя пред iPernik.com , че освен отсъствието на каквито и да било удобства и елементарно уважение от страна на община  Перник, изразяващо се в това поне да се позакърпят дупките в така наречената "Синя зона", вижда и други нередности. Една от тях е тази, че не са подсигурени никакви свободни парко-места за онези, които не желаят да паркират "на платено". Не е помислено и за собствениците на търговски обекти в засегнатите райони, които ще изгубят значителна част от своите клиенти, тъй като те ще предпочетат големите търговски обекти със свои паркинги.
 
Най-големият абсурд, местният бизнесмен вижда в това, че голяма част от "Синята зона", която вече започна да действа, всъщност е... частна собственост. Според пернишкия предприемач, пространството пред неговия блок, което попада под възбраната на общината да се паркира свободно , принадлежи на частната кооперация и общината няма никакви права да се разпорежда с него, камо ли да събира такси за парко-места.
 
"И ще им режа скобите, докато не им се свършат!", заканва се бизнесменът, който е категоричен, че иначе е изряден във всяко едно финансово и данъчно задължение спрямо местните и държавни власти. "Това е лудост. Това място си е мое и никой не може да ми взима пари. Има и други хора в моето положение. Стане ли нужда - събираме се и режем скобите до дупка!", непоклатим е перничанинът, който освен друг се заканва да съди общината "до дупка".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.