iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мишо Михайлов написа песен за Миро и Евровизия . Видео

Стратегът на предизборната кампания на партия ЛИДЕР в Перник участва в борбата за Евровизия.
 
Мишо Михайлов, който е част от екипа на най-актуалния поп-изпълнител в страната - Миро, написа текста към парчето на хитовия изпълнител, което ще участва в надпревара с още четири други за това коя песен ще ни представлява на тазгодишното издание на Евровизия.Текстописецът ръководи предизборната кампания на президента на ПФК "Миньор" - Никифор Вангелов по време на Парламентарния вот миналата година. Самият Вангелов също бе на представянето на песните, за да подкрепи своя личен приятел Миро, който често посещава мачовете на пернишкия футболен тим на "Стадиона на мира".
 
Песента по текст на Мишо Михайлов е композирана от самия Миро, в съавторство с Гордън Дейвис, за разлика от останалите четири, подбрани след мащабен кастинг, обявен от изпълнителя. Казва се "Ангел си ти" и е записана в Лондон. Самото парче има актуално техно-звучене и всички предпоставки да се превърне в хит на Евровизия, ако първо получи подкрепата на българската публика. Вярвам, че тази година България ще спечели "Евровизия", каза Михайлов и допълни, че песните на Миро се слушат не само с уши, но и със сърце.
 
Всички изпълнения бяха представени и изпяти от Миро на концерт вчера вечерта. Шоуто се излъчи на живо от зала 2 на НДК, а водещ бе Драго Драганов. Миро, който вече бе избран от професионално жури да представи България на Конкурса за песен на Евровизия в Осло, представи за пръв път пред българската публика петте песни, които БНТ продуцира.Следва триседмична телевизионна и радио ротация на 5-те песни, за да могат зрителите и слушателите да харесат своята песен фаворит.
 
На 28 февруари БНТ ще излъчи на живо от студиото си в НДК 60-минутно телевизионно шоу - финал за избор на песента победител. Тогава българската публика чрез гласуване с SMS-и и телефонни обаждания ще избере песента, с която Миро ще представи България в Осло през м. май.
 
Миро ще пее на втория полуфинал, който ще се проведе на 27 май. Първият ще се проведе на 25 май, където ще мерят сили Сърбия, Гърция, Македония, Португалия и други. На втория България ще се конкурира с изпълнители от Румъния, Турция, Швейцария, Дания и много други. Страните от "Голямата четворка" - Германия и Испания ще се представят с песен на първия полуфинал, а Франция и Великобритания на втория.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.