iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обучават земеделците от региона

През месец февруари във всички общини от региона ще се проведат семинари, организирани от Областната структура на Държавен фонд „Земеделие". Обученията са във връзка с предстоящата регистрация на площите, подлежащи на директни плащания.
 
В рамките на тези два периода фонд „Земеделие" ще сформира мобилни екипи от свои служители, които ще следват предварителни графици. Тези графици ще се изготвят и съгласуват съвместно с ОДЗ. Мобилните екипи ще посещават общинските земеделски служби и на място, след като направят проверки, ще провеждат опреснително обучение на предварително определени служители в частта „Въвеждане на лични данни на земеделските стопанин", генериране на заявление на този стопанин и очертаване на заявените от него земеделски блокове и парцели.
 
За всички констатирани несъответствия, които биха възпрепятствали нормалния прием на документи, ще бъдат изготвени обстойни доклади с ясно отношение на проблема и предложения за неговото отстраняване.
 
Ангажираните с предстоящата регистрация служители от общинските земеделски служби задължително трябва да присъстват на тези семинари. Там те ще се запознаят с всички схеми и мерки, които ще бъдат прилагани през кампания 2010 съвместно с директните плащания на единица площ.
 
Обучението ще се счита за завършено успешно, когато служителят получи сертификат, че е посетил курса и вече е запознат с преподадената материя./Кракра ТВ
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.