iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките "Кучета" играят за софиянци

СОФИЙСКАТА ПРЕМИЕРА НА "КУЧЕТА" ОТ НИКОЛАЙ ХАЙТОВ Е НА 8-МИ ФЕВРУАРИ ОТ 19 ЧАСА В НАТФИЗ "КР.САРАФОВ"
 
Постановката на пернишкия театър "Боян Дановски" - "Кучета" по Николай Хайтов ще се играе пред софийска публика на 8-ми февруари, след като при премиерата си в Перник пожъна голям успех сред публика и критици.
 
„Спектакълът „Кучета" от Николай Хайтов, се състои от три малки пиеси - миниатюри: „Пътеки", „Лодка в гората" и „Кучета". Героите са обикновени хора, изтласкани от живота встрани или както ги наричат днес „аутсайдери" или „маргинали" и т. н. , а Николай Хайтов разкрива в текста си, че главната и единствена причина за това е, че те живеят по неписания закон на човечността, който неминуемо се сблъсква с писаните закони. Този парадокс е движещата сила и на трите отделни истории и ги обединява тематично в едно цяло, в една мозайка на днешния живот. Пиесата е писана доста отдавна, но темата й се оказва днешна, дори бих казал вечна.
 
Ще видите на сцената една галерия от образи,чудесно създадени от актьорите в трупата на Пернишкия театър, силен сблъсък на характери, смях и тъга, и протест - нашия живот!" , казва режисьорът Стефан Мавродиев.
 
Сценографията е дело на Стоян Чифлички-Танани. Участват: Веселин Мезеклиев, Николай Илчев, Цветомира Стефанова, Жулиета Ралева, Васил Чушев, Божидар Попчев, Васил Пенов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.