iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Предлагат фестивала Сурва на световни туроператори

Новини за Перник от iPernik

Фестивалът на маскарадните игри Сурва ще стане част от пакетите на големи световни турооператори. Такова е намерението на ръководството на община Перник и организаторите на най-важното за града събитие.

 

Още в дните на 19-тото му издание тази година кметът на Перник Росица Янакиева заговори за идеите и за решимостта подготовката за догодина да започне веднага след края на таз-годишната Сурва. Идеята е фестивалът все повече да се превръща в туристически продукт и да довежда в Перник повече гости и туристи от страната и чужбина.


Освен срещи с туроператорски фирми можем да водим разговори и с председателя на Агенцията по туризъм Анелия Крушкова, с която и сега имаме добро сътрудничество, споделя кметът непосредствените планове.


Янакиева мисли и за бизнеса. По време на фестивалните дни търговците по площада са вдигнали оборота и както се казва ден година храни. В тази посока има много резерви. Градът и общината нямат необходимата хотелска база.


Сурва е част от начина на живот на перничани, обичаят е в същността ни, предаван през поколенията, казва кметът и мисли и планира как организацията и преосмислянето на международния фестивал да става все по-добро. Само така, казва тя, ще се отговори на порасналите очаквания.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.