iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кошарево, Садовик и Банско спипани със забранени кожи и пера

Проверка от експерти на РИОСВ - Перник на участниците в ХІХ Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва" 2010 г. - гр.Перник.
 
Проверка на участниците от ХІХ Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва" 2010 г. - гр.Перник е извършена от експерти на РИОСВ - Перник, съвместно с председателя на Дружество за защита на хищните птици гр.София, във връзка с контрол по използването на животински видове от Приложение № 3 на Закона за биологичното разнообразие.
 
При проверките на 30.01.2010г. и 31.01.2010 г. е установено нарушение по чл.38 ал.1, т.7 от ЗБР, отнасящото се до притежаване и излагане на публични места на защитени животински видове, използвани при изработването на кукерски маски. Установено е наличието на крила от обикновен мишелов /Buteo buteo/, препарати от кос /Turdus merula/, препарат от Черешарка /Coccothraustes coccothraustes/, кожи на кафява мечка / Ursus arctos/ в кукерските /сурвакарски/ групи на с.Кошарево и с.Садовик общ.Брезник, и гр.Банско, област Благоевград. Съставени са констативни протоколи и за нарушенията е уведомено журито на фестивала. Ще бъдат приложени административно- наказателни мерки.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.