iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Баща и син Чифлички вкараха граовското поле на фестивалната сцена

Новини за Перник от iPernik

Граовското поле стана част от сцената на маскарадния фестивал „Сурва 2010". Идеята е на тандем - сценограф и дизайнер, събрал в едно опита и енергията на баща и син Танани и Иво Чифлички.

 

Тази година сцената за откриването на фестивала пред Двореца на културата в Перник е оформена като сурвакарска маска. Стаховитият образ ще бъде фон на 19-то издание на фестивала, което ще се открие в 18 часа.

 

Косата и брадата на лика са оформени от клони и храсти, върху които е "навалял" сняг. Заскрежените дръвчета ще пренесат зрителите на шоуто в зимната приказка, каквато е тя в граовското поле откъдето идват сурвакарите. Ефектът на побеляването е постигнат с боя за пътна маркировка, за да е трайна и по-дълго да сепомни.

 

 

За зеници в очите на страшилището са поставени емблемите на пернишкия маскараден фестивал и на Федерацията на европейските карнавални градове, чийто член е Перник като столица на карнавалите в Европа.
Носът на лика е огромен звънец, нашарен с герба на Перник, чийто автор пък е Танани.

Вечерта на смрачаване за откриването на фестивала маската ще оживее и под ефектни прожектори.

 

Във фоайето на Двореца, където също ще минава част от фестивалната програма има по-малко копие на страховития лик и сигурно защото не му е студено изглежда по-усмихнато - така, като Перник ще бъде усмихнат през фестивалните дни.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.