iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Качиха всички домашни в интернет

Качиха всички домашни в интернет

Интернет сайт, направен от анонимен екип, пусна безплатно в мрежата решения на задачите от учебниците по математика, химия и физика, които преподавателите дават за домашно от 5-и до 12-и клас, пише "Монитор". Страницата е на адрес www.domashno.bg. Така учениците вече може без усилие да са изрядни в очите на преподавателите си.
 
Устройството на сайта е много просто: първо се избира предметът, а след това ученикът трябва да посочи с мишката в кой клас е. Третата стъпка е да се изпише на кое издателство е търсеният учебник.
 
Хакнат е целият спектър от български издателства: "Просвета", "Анубис", "Регалия", "Архимед" и др.
 
Отговорът излиза за секунди. Когато ученикът си избере учебник, достатъчно е само да посочи номера на урока и номера на задачата и да натисне Enter. След секунда излиза прозорец с цялото решение на задачата, което може да се препише почти едно към едно.
 
Единственото усилие, което трябва да направи ученикът, е да разшифрова решенията на български език. Причината е, че авторите са използвали латински букви вместо кирилица. Така например "правоъгълен триъгълник" е записан като pravougulen triugulnik.
 
"За да сте сигурни в решенията на задачите, ние осигурихме най-добрите професионалисти за тяхното решаване", хвалят се създателите на сайта. Просветните хакери са си измислили и благородна мисия на проекта: "по-бързо разбиране и научаване на учебния материал и по-добра подготовка за всяко контролно и класно".
 
4240 задачи решени в сайта. Според собствената статистика Domashno.bg съдържа 4240 решени задачи, от които 1504 по математика. Над 1600 са развитите задачи по физика, има и над 1000 изписани химични формули.
 
Порталът е създаден през октомври миналата година и в началото не е имал голяма популярност. Истински бум на потребители ученици обаче е отбелязан през зимната ваканция.
 
Най-много посещения порталът е отбелязал през този месец. Над 3500 ученици са потърсили услугата за писане на домашно по интернет в един от последните дни на зимната ваканция - 5 януари, сочи електронният брояч TYXO.
 
През първите седмици на съществуването си сайтът е имал едва 300 посещения дневно.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.