iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Следят за купуване на гласове и в нета

Следят за купуване на гласове и в нета

Купуването на гласове да бъде сред групата от тежки престъпленията, за които МВР ще може да иска от мобилните оператори и интернет доставчиците телефонни разпечатки и трафични данни, ще предложат депутати от ГЕРБ между първо и второ четене в Закона за електронните съобщения.
 
По конституция следенето на личната кореспонденция е позволено само за разкриване и предотвратяване на тежки престъпления, за които се предвижда над 5 години затвор. В тази група, освен купуването на гласове, ще бъдат вкарани и кибер-престъпленията.
 
На последните избори поради съмнения за купуване на гласове,  в Перник беше арестуван личният шофьор на общинския съветник от "Съюз за Перник" -Петър Стоименов, известен повече като Пешо Железара. У задържания тогава бяха намерени списъци с имена и ЕГН-та. По случая беше организирана прокурорска проверка , която по стара пернишка традиция в подобни случаи, завърши без резултат.
 
Сега ченгетата се надяват, че с въвеждането на промените  в Закона за електронните съобщения ще могат по-успешно да довеждат до край подобни сигнали.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.