iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сравняват Пернишкия университет с реклама по радио "Ултра"

Сравняват Пернишкия университет с реклама по радио "Ултра"

Журналистът Димитър Денков иронично отрежда на Пернишкия университет място сред трите "идеи за светлото бъдеще", които са произлезли през изминалата седмица, редом с изграждането на още два моста над  Дунав и евентуалната роля на армията при прибирането на реколтата. Ето и неговата позиция относно бъдещия Политехнически университет в Перник:
 
Тая седмица се явиха идеи, чието потъване в потока от нови министерски биографии и очаквания би било непростимо за всеки отговорен наблюдател. Още повече, че наистина са идеи за бъдещето, към което най-накрая следва да се насочим, изморени от миналото. Ей ги в необходимата им последователност, както всъщност трябва и да се представят изобщо идеите, за да бъдат разбрани в хармоничното им единство.
 
Първата може да изненада само тия, които не са чували знаменитата реклама в пернишкото радио "Ултра": "Топла спържа и студена пача - само при нас в ресторант "Романтика"!". Гениите в рекламата ще подемат скоро в същия стил: "Печени инженери с блестящ английски - само в Европейския политехнически университет Перник!".
 
И няма как да е иначе. Зад идеята за частна политехника в миньорския град като един стоят двамата най-високопоставени мъже в България - президентът Първанов и премиерът Борисов; третото високопоставено лице, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, засега си трае. Едно, че, да прощават борците срещу сексизма и регионализма, по принцип жена плевенчанка с юридическо образование не бива да се ръга у кюмуро; за това трябват мъже, особено пък ако са вещи в историята на работническото движение и противопожарното дело. Второ, г-жа Цачева има пресни провали в държавната реклама на частни интереси с оценките си за убедителното представяне на Желева в Брюксел. Стигне ли се обаче до гласуване в подопечното й НС за разкриването на този нов център на висшето технологично знание, най-вероятно със задоволство ще отбележи, че зад идеята стои иначе немислимо парламентарно мнозинство. Като това, което гласува забраната за протести пред Народното събрание и президентството. При технологиите, както и при протестите, всеки знае, няма леви, няма десни. Всички в центъра, където грее "Напред, науката е слънце".
в-к Сега

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.