iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обещават пари за спешни кабинети на 24 часа

Обещават пари за спешни кабинети на 24 часа

Министерството на здравеопазването ще осигури допълнителни финансови средства за кабинети за 24-часово дежурство към центровете за спешна медицинска помощ. Това е съобщил министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев на среща с областните управители от цялата страна.
 
Новите кабинети ще работят на две смени по 12 часа и ще трябва да са осигурени със специалисти и лекари от извънболничната и болнична помощ и ЦСМП, сподели областният управител на Перник Иво Петров, който също е бил на срещата. В нея са участвали и директорите на РЦЗ, РЗОК и Многопрофилните болници в страната и управители на ЦСМП. На дискусията присъства и заместник - министърът на здравеопазването д-р Божидар Митрев. Специалистите отново са дискутирали потенциалните възможности за преструктуриране на болниците в малките общини.
 
Направено е предложение да се сформират експертни групи от МЗ, които да посетят градовете - областни центрове и да се срещнат с лекарското съсловие, кметовете на общини, председателите на общинските съвети, председателите на постоянните комисии по здравеопазване към общинските съвети и с представители на медиите. Тези срещи ще имат за цел информиране и разясняване на същността на промените, които се предвиждат с реализирането на здравната реформа, част от която е и конкретното преструктуриране на болничните заведения. По този начин обществеността ще бъде запозната с всички трансформации и новости, които ще се случат в рамките на конкретната област.
 
Както вече е широко известно болниците в Трън и Брезник не са подписали договори със здравната каса, а общинските съветници в Радомир все още търсят изход за спасяването на местната общинска болница, който се самоунищожи заради непосилни дългове.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.