iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Закритите болници освобождават ресурс

Закритите болници освобождават ресурс

Подобряване на стимулите, базата и квалификацията очаква болничен шеф
Закритите болници освобождават ресурсОсвободеният финансов ресурс от закритите болници в малките общини може да помогне за по-добро материално стимулиране на персонала, до подобряване на материалната база и до повишаване на квалификацията. Това мнение споделя управителят на специализираната болница за активно лечение на белодробни болести (СБАЛББ) и общински съветник в Перник д-р Александър
Алексиев. „Трябва да има преценка на здравното състояние на хората във всяка една отделна територия, тъй като в отделните райони заболеваемостта е различна", смята той. В същото време по повод реформите в здравеопазването изразява надеждауправлението да е разумно.
 
Общините трябва да направят оценка на здравните си потребности, смята медикът като подчертава, че съветниците трябва да са активната част. По думите му създаването на нови структури в условията на децентрализация са изхода от ситуацията на закрити общински болници.
 
Перник като община и като територия, на която са концентрирани оставащите единствени структури на здравеопазване, ще поеме нуждите на всички хора от отдалечените райони и това, което липсва в другите общини, каза д-р Алексиев. Въпреки това той е на мнение, че достъпът на хората от отдалечените населени места до болнична помощ си остава проблем.
 
Той очаква нарастване и на броя на пациентите в Белодробната болница, като посочи, че там вече е създадена нужната организация.Реформата в болничната мрежа налага реорганизация на доболничната и спешната помощ, като се мисли за целевото им подпомагане в рамките на възможното. Може да бъдат разкрити и нови медицински услуги, но това предварително трябва да бъде съгласувано на различни нива и да се направи преди да се развалят старите структури, коментира още д-р Алексиев.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.