iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


МВР пази язовир Студена като АЕЦ Белене

Язовир „Студена" ще бъде пазен като  АЕЦ „Белене" и Президентството от МВР. Така е защото през тази седмица правителството прие ПМС №181 от 2009 г., с което се определя пълният списък на стратегическите обекти и дейности със значение за националната сигурност, както и редът за осъществяване на тяхната охрана.
 
Обектите от списъка ще бъдат охранявани от Министерството на вътрешните работи в рамките на неговия бюджет.
 
В списъка са язовирите „Искър", „Кърджали" и „Студена", АЕЦ „Белене" и ядреното хранилище „Нови хан", железопътните възли София, Пловдив, Горна Оряховица, Варна и Русе, летищата София, Варна, Бургас и Пловдив, БНТ, Националният радио-телевизионен център и регионалните тв центрове в Пловдив и Варна, Българското национално радио, Българската телеграфна агенция и сградите на президентството, на Народното събрание и на Министерския съвет.
 
Това са административни, промишлени, транспортни и комуникационни обекти, от чието нормално функциониране зависи дейността на органите на държавното управление и работата на основните отрасли на икономиката на страната.
 
През юли правителството одобри около 200 обекти и дейности от значение за националната сигурност, които трябва да се охраняват според инструкция на МВР и ДАНС .Сред тях са 17 язовира за питейни нужди, всички тецове, вецове и дори сградата на "Лукойл България" в София.
 
Повечето от тях обаче осигуряват сами охраната си. До една година трябва да определят служителите, които отговарят за нея.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.