iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Апаши започнаха турне из селата - крадат казани за ракия, духалки, телевизори...

Наглеждайте си вилите! , апелират от полицията.
 
Вчера, около 11,45 ч. в гр. Радомир, ул. "Пирин" е спрян за проверка лек автомобил "Мицубиши колт", управляван от местния жител А.П./27 г./ и возещия се В.С./35 г./ също от гр. Радомир. При извършената проверка на автомобила, в багажника му са открити комплект меден казан за варене на ракия и въздушна пушка. Установено е, че вещите са обект на кражба от вила в с. Старо село, собственост на столичанин. Двамата радомирци са задържани в ареста на полицията за 24 ч.
 
Кражба от вила е извършена и в ковачевското с. Сиришник. Имота, собственост на 49-годишната С.В. от гр. Перник е ограбен за времето от 24 декември м.г. до 10 януари т.г. По данни на потърпевшата липсват телевизор и отоплителна печка тип "Духалка".
 
Криминално проявен жител на пернишкото с. Расник пък е извършител други две взломни кражби. В ограбените къщи в с. Богданов дол е проникнато за времето от 29 декември м.г. до 04 януари т.г. Откраднати са 300 лева в брой и различни метални изделия. В резултат на проведените оперативно-издирвателни работи е установено, че автор на кражбите е 37-годишния В.И., познат на полицията и с други подобни прояви.
 
Работата по започнатите досъдебни производства продължава.
 
Полицията изнемогва да се справя с набезите на крадци из селата поради ограничените ресурси с които разполага. Почти на всяка среща с общинския кмет, кметовете на малките населени места в Пернишко апелират за повече ред и сигурност за жителите.
 
Кметът на Рударци дори обяви, че сам ще се грижи за реда като организира патрули из селото за превенция на престъпността.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.