iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гастрол на двама живописци в Перник

Изложба с живописни платна ще открият в Перник зам.-ректорът на Художествената академия проф. Свилен Стефанов и преподавателят от НБУ доц. д-р Борис Сергинов. Експозицията ще бъде подредена в Културно-информационния център, а откриването е на 11 януари 2009 г. (понеделник) от 17,30 часа.
 
Д-р Борис Сергинов е перничанин. Роден е на 14 май 1968 г. Завършил е живопис в НХА, а докторската му дисертация е в сферата на промишления дизайн. Специализирал е в Париж. В момента води магистърските програми „Пространствен дизайн" и „Моден дизайн на облеклото"в НБУ. Награден е с грамота за принос в развитието на българската култура и „Сребърен ритон" от Министерство на културата. Член е на Съюза на българските художници. Живее и работи в София.
 
Проф. Свилен Стефанов е един от най-изявените теоретици на изкуствознанието в годините на т. нар. преход, но не спира и да твори. Според познавачи, той е един от най-големите защитници на концептуалната живопис, която предполага дистанцираност и няколко нива на разчитане.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.