iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Всички караме без винетки до 31 Януари

До 31 януари 2010 г. КАТ няма да глобява гражданите, които не са успели да закупят краткосрочни винетни стикери. Това съобщиха в сряда от Министерството на регионалното развитие и благоустройство.
 
Необичайната "амнистия" за редовните шофьори през първия месец на следващата година се налага поради това, че все още не е сключен договор между Агенция "Пътна инфраструктура" и избрания изпълнител в конкурса за разпространение на винетни стикери. Договорът пък не е сключен, защото друг участник в конкурса обжалва резултатите от него.
 
Първоначално беше обявено, че само годишните винетки за 2009г. ще са валидни през първия месец на 2010, но сега спокойно може да караме без да закупуваме каквито и да било винетни стикери чак до 31 Януари.
 
Все пак има места, където ще могат да се купят нови стикери. Най-напред това са граничните КПП, от което могат да се възползват водачите на товарните и леките автомобили, влизащи в България в началото на годината. Освен това винетки могат да се набавят и в областните пътни управления и в централната сграда на Агенция "Пътна инфраструктура" .
 
Едва ли обаче някой ще се възползва от тази възможност, след като знае, че движението без винетка през януари ще бъде безнаказано.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.