iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


80 перничанчета получиха отговор от Дядо Коледа

80 перничанчета получиха отговор от Дядо Коледа

Близо 80 деца от Перник са пратили писма на дядо Коледа. Това съобщи Даниела Любомирова - ръководител отдел „Маркетинг и продажби" в териториалното поделение „Български пощи" в града, цитирана от "Фокус"-Пирин.
 
В сравнение с минали години, посланията към Добрия старец се увеличават. Малчуганите истински вярват в неговото съществуване и споделят с него и съкровени неща. Момченце му припомня, че му е писало и миналата година затова, че родителите му не го искат. Детето моли, ако може Добрият старец да му донесе паничка, виличка, лъжичка и ножче и ако може и книжка. Децата си мислят, че за Дядо Коледа няма невъзможни неща и му заръчват да им донесе високотехнологични подаръци, като последен модел айпод, кросов мотоциклет или лаптоп. За да не стане объркване, те дори са залепили в писмата си картинка на исканата лъскава играчка и точно наименование на модела. Същевременно му обещават, че ще бъдат най-послушните през годината. Момченце, което иска лаптоп с мишка на български език, доверява на Добрия старец, че изкарало цели седем шестици, като щяло да се справи и с трудния английски език. Момиченца искат усъвършенствана кукла-бебе, която плаче и се храни. Някои от малчуганите са доста скромни в желанията си - те искат игра, кукла с креватче, пеещо пони, плюшена играчка или кукленско сервизче. Има деца, които изпращат специални картички на Дядо Коледа с много мили пожелания.
 
Миналата година пощенските служители в Перник се превърнали в Дядо Коледа за 7-годишно момче. То нямало с какво да отиде на училище и те сбъднали желанието му. Събрали пари помежду си, купили му раничка за училище, напълнили я с учебни пособия и му я пратили. Децата, които са изпратили писма до Дядо Коледа и са написали адресите си, получават отговор от белобрадия старец. Момиченцата получават писмото в розов плик, а момченцата - в син. В тон с реалността, белобрадият старец им пише, че заради икономическата криза подаръците ще бъдат по-скромни. Заради това Дядо Коледа пребоядисал стария си кожух, а Снежанка и джуджетата щели да бъдат с миналогодишните си тоалети, които все още били приказни и красиви. Той напомня на децата, че трябва да заслужат подаръците си със знания и умения, с внимание и помощ към другите, с уважение към хората.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.