iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Годината на металния Тигър вещае катаклизми

Годината на металния Тигър вещае катаклизми

Новата година според китайския зодиак започва веднага след новолунието в знака на Водолея. И така на 15 февруари 2010 г. стартира годината на металния Тигър, която ще трае до 3 февруари 2011 г.
 
Знакът на Тигъра се смята за защитник на човешкия род и ценностна система, символизира мощта на земята, силите, които може да помогнат на "металното" ни и компютърно човечество да осъзнае истинското си предназначение.
 
Родените в годината на Тигъра рязко се отличават един от друг. В духовен план ярко се очертават две групи - на хората с положително и мисионерско поведение и тези с агресивни и хищнически стремежи. Като правило родените в годината на Тигъра са революционери по призвание, вождове и ръководители по положение. Но и те, като повечето началници, не заслужават голямо доверие, защото не се знае кога ще ви принесат в жертва. И когато този тигър-шеф изреве "напред", не бива сляпо да се подчинявате, за да не жертвате безсмислено живота, професията, придобивките и честта си. Съветът е да не сте слепецът, воден от тигър, винаги трябва да имате собствено мнение и да държите на него.
 
Тигърът е устремен напред, няма да го спре служебната йерархия не спазва ранга, прескача малкия шеф и опира директно до големия. Винаги ще се изправи срещу консерваторите, срещу бюрократичната машина и политическия догматизъм.
 
В детството си Тигрите са весели, винаги в добро настроение, но още с люлката те започват да набелязват своите жертви, за да премерят силите си и да наточат ноктите. За да сте им приятели, не бива да се страхувате от тях, иначе автоматично се превръщате в жертва.
 
Най-силната черта на родените под знака на Тигъра е, че гонят недостижими цели. Движи ги вечното безпокойство. Те са в центъра на вниманието, обществото ги обича, цени и издига в култ. Тук, разбира се, трябва отбележим Рафаел Надал, Гълъбин Боевски, Светла Оцетова, Наско Сираков, Радостин Кишишев, Валери Божинов, Албена Денкова, Ферарио Спасов, Армен Назарян и половинката на Бекъм - поп звездата Виктория.
 
Нетактичното и безогледно поведение на Тигъра му създава и много врагове. Той може да ви отнеме жената или мъжа на сърцето независимо от дългогодишното приятелство. За него няма закони, няма приятелства и ключалки - каквото иска, идва и си го взема.
 
Тигърът живее живот, изпълнен с рискове, с финансови и политически подмоли, които го издигат на върха и свалят в пропастта. Все пак процентът на оцеляване в лагера на Тигъра е по-висок, отколкото в лагера на тревопасните, на тези, които предпочитат да не се изказват в Народното събрание и да си живуркат на топло. Разбира се, тук трябва да отдадем дължимото на Тигриците в политиката Надежда Михайлова, Стела Банкова, Цветана Каменова - юрист и съдия в Хагския трибунал, на финансисти и политици като Борис Велчев, Венцислав Върбанов, Георги Марков, Нихат Кабил, Мартин Заимов, Гриша Ганчев, Емил Коен и др. Тигри в политиката от световен мащаб са генералният секретар на ООН Кофи Анан и президентът на Мексико Фелипе Калдерон. Тигрите на артистичната и певческата сцена също са всеобщи любимци. Може би на първо място трябва да сложим завладяващите сърцата Леонардо ди Каприо, Джим Кери, Сибил Шепърд, Горан Брегович, Матю Бродерик, Том Круз, Пенелопе Крус, нашите артисти и певци Любен Чаталов, Васил Найденов, Белослава, Крум и др.
 
За източните народи годините на Тигъра са знак за надигане на земната мощ . Те са символ на защитата за човечеството, която идва по различни начини и канали. Общителният Тигър винаги се нуждае от слава, не може да живее без светлините на прожектора, готов е със зъби и нокти да защитава мястото, което е достигнал. Обича да се любува на себе си, блести на сцената, радва се на похвали и четкане по посока на косъма. Той се наслаждава на публичните зрелища, спортните стадиони, театралната сцена и модните одежди.
 
Много от световните кризи са започвали в годината на Тигъра. Стачката в Англия, началото на войната в Корея, Кубинската криза и тази на остров Кипър са започнали все в години на Тигъра. И в настоящата година може да се очакват нови конфликти и военни действия, повишава се рискът от атентати. Затова трябва да сме пределно бдителни и внимателни, да анализираме точно настъпилите политически и икономически промени у нас и в световен мащаб.
 
Годината ще донесе кризисен прелом в партийните отношения. Картите ще се пренаредят, основни играчи ще изчезнат и други, седящи досега в сянка, ще излязат на светло. Засилват се революционните движения, стачки и протести на всички нива. Увеличава се възможността от локални войни, природни катаклизми, нещастни случаи и болести.
 
Слънцето и висшите сили покровителстват Тигрите, родени между изгрева и залеза. На тях трябва да се надяваме. В годината на Тигъра ще са модерни камъни като тигровото око, гранатът, хиацинтът, рубинът и брилянтът. Актуалните съчетания на цветове са жълто-кафяво и брик на райета.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.