iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обезопасяват свлачища в областта

Обезопасяват свлачища в областта

Областната комисия по транспорт проведе своето редовно заседание под председателството на зам. областния управител Георги Шарлачки, съобщиха от областната администрация за iPernik.com. Обсъдени и единодушно бяха приети промените на маршрутните разписания и отмяната на линии от областната транспортна схема от квотата на община Брезник.
 
Междуобщинската автобусна линия Стомана - Г. Диканя - Дрен ще се реализира по нов маршрут, реши Областната комисия. Автобусните курсове ще бъдат с начална спирка Автогара - Перник и няма да минават през вътрешноградската мрежа до провеждането на конкурс.
 
На заседанието директорът на Областно пътно управление - Перник - Румен Сачански представи актуална информация за състоянието на пътищата от републиканската пътна мрежа. Той заяви, че институциите са се справили добре при първия сняг, в сравнение с други райони на страната.
 
Според Румен Сачански състоянието на пътната мрежа като цяло е задоволително. Първокласните пътища I -1 / Е79 /и I - 6 / Гюешево - София / са в много добро състояние. Директорът на Областно пътно управление заяви, че предстои работа по обезопасяването на земните свлачища при Калотинци и Черна гора.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.