iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


НАП съветва по телефона за ДДС регистрация

НАП съветва по телефона за ДДС регистрация

Кол центърът на Националната агенция по приходите (НАП) дава съвети по телефона на търговците на цигари как да се регистрират по ДДС, съобщиха от ведомството. Цената е на градски разговор от цялата страна и се ползва номер 0700 18 700. Адресите на структурите на НАП и подробна процедура за регистрацията може да се намери и в сайта на приходната агенция www.nap.bg.
 
От НАП припомнят, че фирмите, които към момента притежават разрешение за търговия с тютюневи изделия, трябва да подадат заявление за издаване на ново разрешение в срок до 30 април 2010 г. Заявленията ще се подават в митницата по местонахождение на търговския обект, а до получаване на отговор търговците ще имат право да продължат дейността си.
 
Валидната ДДС регистрация е задължително условие за получаване на разрешение за търговия с тютюневи изделия, затова търговците следва да се регистрират в НАП, преди да подадат документи в Агенция "Митници".
 
Според ЗАДС санкцията е от 15 000 до 150 000 лева. Регистрацията по ДДС е процедура, която се извършва в териториалните дирекции на НАП по адреса на управлението на фирмата. Тя може да бъде задължителна и доброволна. При задължителната регистрация всяко лице, което има облагаем оборот над 50 000 лв. за последната година, е длъжно да се регистрира по ДДС в двуседмичен срок. Доброволно могат да се регистрират по ДДС търговци, чийто оборот е по-малък от 50 000 лв. годишно, като подадат в НАП заявление за регистрация.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.