iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изгасете лампите, преди да заминете за празниците

Изгасете лампите, преди да заминете за празниците

Светещите лампи в дома вече са сигнал за крадците, че хората ги няма, разказва пред Дарик инспектор Десислав Недялков.
 
Лампите, това е едно нещо, залегнало в българската общественост - при напускане за няколко дни оставят лампите да светят, за да демонстрират присъствие, но това вече е много изтъркан номер и едва ли не е сигнална лампа за крадците - като видят, че не се гаси и свети денонощно", допълни инспекторът.
 
Той посъветва хората да изчистят и пощите си преди да заминат, защото претъпканата кутия също била ясен сигнал за крадците, че собствениците ги няма, за да я отворят.
 
Много е важен също контролът от съседите. При напускането на жилището, на къщата за няколко дни е добре да има една устна договорка между комшиите - да хвърлят по едно око - ако чуят нещо, да погледнат, ако видят съмнителни лица, да звъннат.
 
Винаги едни чужди лица бият на очи - хора, които се разхождат по входа, по асансьорите или непознати коли, които се въртят, обясни още Недялков. Важно е да не държат пари и ценности в къщата си. В момента предимно тези две неща са приоритет за крадците. Вече много трудно ще продадат краден телевизор, пък и трудността по изнасянето и рискът от засечки не си заслужавал.
 
Тази година от полицията са предупредили собствениците на големите вериги магазини да бъдат внимателни заради зачестилите случаи на грабежи.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.