iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гимназисти с филм за здравословното хранене, показват го в Италия

Гимназисти с филм за здравословното хранене, показват го в Италия

Пернишки ученици от професионалната гимназия по техника и строителство "Арх. Йордан Миланов" подготвят филм за здравословното хранене, който ще покажат в Италия. Проектът се реализира съвместно с РИОКОЗ, съобщи директорът на Строителния Самуил Шейнин.
 
Инициативата е по проект за здравословно хранене на учениците в Европа. Поканата към пернишките ученици е отправена от Европейската асоциация на работодателите в образованието. Филмът ще бъде изготвен в два варианта - видеоклип от минута и половина и друг с продължителност 10 минути. Продукцията на десетокласниците Вероника, Стефани, Георги и Марио и деветоклъсникът Адриан има за цел да представи с какво се хранят българските ученици и да даде решение на проблема с неправилно поглъщаните храни. С клипа младежите за първи път ще участват в международен конкурс в Рим, чиято тема е "Храната за теб". Темата е провокирана от затлъстяването на учениците като световен проблем. В надпреварата ще се включат 600 младежи и девойки от около 20 страни.
 
Пернишката лента ще включи храненето на ученици от Перник, Радомир, Брезник, Благоевград и София, като целта е да се сравнят българските стандарти на здравословното хранене с тези в чужбина. В тази връзка, младежите ще проучат опита и в страни като Германия, Холандия, Кипър, Франция, Италия. Петимата гимзназисти ще прекарат една седмица в Рим, като ще посетят и Венеция.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.