iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


НАП захапа Велизар Димитров

НАП захапа Велизар Димитров

До 4-ти Януари перничанинът Велизар Димитров, който играе в Украйна, трябва да се яви пред данъчните, за да докаже произхода на парите си. Същото упражнение ще повторят още над 200 негови колеги, съобщиха от Националната агенция по приходите.
 
Проверките ще установят дали притежаваното имущество на родните футболисти отговаря на доходите, посочени в годишните им данъчни декларации. Ако бъде установено разминаване между имуществото и получените доходи, ще бъдат назначени пълни данъчни ревизии на лицата. В случаи на съмнение за извършени данъчни престъпления, документите ще бъдат предадени в прокуратурата.
 
От данъчното уточняват, че проверките са продължение на кампанията за ревизии на футболните клубове, при която са установени редица нарушения на данъчното и осигурително законодателство. Проверките са констатирали, че голяма част от футболистите са назначавани на минимални заплати, като допълнително са сключвани анекси към трудовите договори, които не са били обявени пред НАП.
 
Иначе общо в кюпа са 261 състезатели. 16 от тях са футболисти на двата гранда Левски и ЦСКА. Те са с ултиматум от Националната агенция по приходите да докажат до 4-и януари произхода си на парите, преди да бъдат дадени на прокурор. Сред тях са бивши и настоящи звезди  като Христо Йовов, Даниел Боримиров и съпругата му, Велизар Димитров, Емил Гъргоров, Тодор Янчев, Седрик Бардон и т.н.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.