iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Почвайте делата! Жена осъди община Кюстендил заради ухапване от бездомно куче

Почвайте делата! Жена осъди община Кюстендил заради ухапване от бездомно куче

Жена от Кюстендил осъди община Кюстендил заради ухапване от бездомно куче. Районният съд в града определи на пострадалата да бъдат заплатени 2000 лв. като обезщетение за причинени неимуществени вреди. Съдът разпореди Община Кюстендил да плати и разноски по делото.
 
За установяване на раните е била искана и съдебно-медицинска експертиза, която потвърдила твърденията на ищцата, че раните са следствие на ухапване от куче. Жената е посочила и свидетели, които подкрепили тезата й.
 
Кучето нападнало жертвата през есента на 2008 г. Жената е ухапана от безпризорното животно докато била по майчинство. Последвалите ваксинации са предизвикали принудително спиране на кърмата, заради възможност от влошаването й.
 
Само в Перник през тази година десетки граждани бяха нахапани от бездомните псета. За сега няма информация някой от тях да е потърсил правата си по законовия път. С днешното решение на съда  обаче, перничани могат да бъдат сигурни, че техните шансове срещу безотговорните общинари, които не са овладели проблема, са изключително големи, за да намерят обезщетение за причинените им травми.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.