iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Купата на кмета отиде при танцьори от Стара Загора. Снимки

Бургазлии пък отнесоха Купата на България
 
"The Scary Shadows" е името на старозагорската хип-хоп формация, която спечели Купата на кмета на Перник на провелия се Четвърти национален турнир по характерни танци, танцово шоу и хип-хоп в нашия град, съобщава "Съперник". Призът бе връчен от зам.- кмета Иван Джегалски. "Тhe Scary Shadows" участва за втора поредна година в турнира по хип-хоп в Перник, като миналата година танцьорите отново са обрали наградите.
Купата на България пък отиде пък при бургаската група „Форсайт Крю". Отличието им бе връчено от председателката на Българската спортна танцова федерацияЮлия Попова. Групата е създадена преди четири години в Бургас с главен ръководител Петя Стойкова. Състезателите, взели участие в турнира в Перник са избирани на кастинг между 350 човека. Иначе „Форсайт Крю" се ссътои от 15 души.
 
Според хореографът на групата Христо Андонов-Черния, танцьорите участват в най-тежката дисциплина, тъй като организаторите на конкурса пускат музика по собствен избор, споделя Христо Андонов.
 
В рамките на фестивала бе получено и благодарствено писмо от Българската спортна танцова федерация за организирането на събитието получиха кметът на Перник Росица Янакиева и директорката на Общинския младежики дом Надежда Лозанова.След танцовот шоу всички участници се снимаха за спомен.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.