iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


88 незаконни сметища в областта бори РИОСВ

88 незаконни сметища са засекли от РИОСВ в общините в Област Перник през годината .Част от тях вече са почистени.
 
96 проверки на неорганизирани сметища са правили инспекторите на РИОСВ в Перник на територията на областите Перник и Кюстендил и на община Самоков до месец октомври тази година, информираха от инспекцията. Проверките са били по искане на прокуратурата и са правени съвместно с общините, Пътно управление и по сигнал на гражданин.
 
В общините Перник, Ковачевци, Земен, Брезник и Трън са открити 88 неорганизирани сметища в 28 населени места. В община Радомир имат график за премахване на незаконните общо 153 буклукчарници, каза главният експерт в направление "Управление на отпадъците" Луиза Димова, цитирана от агенция "Фокус". Към 14 юли били елиминирани 76 от тях в 14 населени места, а към 30 септември 2009 г. - още 26.
 
Част от неорганизираните депа в община Перник, чийто брой е бил 22, също са почистени. Едно от най-големите се е разполагало на площ от 2 декара и е било край кв. Радина чешма. Общините без санкции са Трън, Брезник и Радомир. Глобите зависят от размера на сметищата и от мерките, които се предприемат за премахването им. От месец октомври насам инспекторите в РИОСВ не са били толкова активни в дейността по неорганизираните сметища, тъй като не е имало ще остане ли инспекцията в Перник да съществува.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.