iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Баскетболистките - разбити от "Берое" 07 с 25 точки разлика

"Миньор" остава предпоследен в класирането на НБЛ
 
Мачът в зала "Миньор" трябваше да даде отговор на въпроса ще могат ли и тази година баскетболистките на „Миньор"(Перник)да спорят за място в първата четворка. За голямо съжаление на присъстващите в залата не повече от 150 зрители отговорът е отрицателен. През първото полувреме все пак имаше известна интрига на терена, като водачеството се смени цели девет пъти. Въпреки това, гостенките доминираха през по-голямата част от първите две четвърти. Статистиката сочи, че те са били начело в резултата повече 15 минути, докато перничанки са водили по-малко от пет. Все пак полувремето дойде при само 6 точки преднина за беройки. През първите двайсет минути много силно за „Миньор" игра Ралица Василева, вкарала 16 точки. Добре и партнираха Радмила Нешева със 7 и Камелия Михалкова с 8. От старозагорки най-резултатни бяха Нели Пашева и Петя Джамбазка,която през миналия пролетен сезон игра в „Миньор", с по 9 точки. Отново осезателно се усещаше липсата на тежък център от страна на домакините, които губеха,макар и с малко борбата под коша. В отсъствието на Светла Асенова обаче нямаше кой да се противопостави на Златина Калоферова, хванала цели пет отскочили от таблото топки в атака през първата част, която завърши при резултат 33:39.Второто полувреме започна с нещо като щурм от страна на пернишките баскетболистки след две успешно завършени атаки от Радмила Нешева разликата падна само до 2 точки 40:42. За съжаление, това беше и най-малката разлика в цялото второ полувреме. Само след минута игра две бързи атаки от страна на старозагорки, завършени от националката Ана Римпова доведоха нещата до 42:51. Разликата успокои гостенките, а две нелепи грешки на Камелия Михалкова като че ли обезвериха съвсем състезателките на „Миньор".
 
И докато те редяха пропуск след пропуск под коша на „Берое", гостенките методично усилвахапревъзходството си, което се отрази и на крайния резултат след изиграването на първите три части - шестнайсет точки преднина за тях 65:49. В началото на последната четвърт отново се пробуди Ралица Василева, тя и Нешева, която играеше последния си мач за „Миньор", вкараха по една тройка и върнаха преднината на гостенките в рамките на десет точки, но това беше всичко. От тук до края на мача старозагорки бяха пълни господарки на игрището, въпреки че накрая старши-треньорът им Стефан Михайлов извади Римпова и Джамбазка. Последната сирена прозвуча при 86:61 за „Берое". Така стана ясно, че през този сезон „Берое" отново ще е в първата четворка, а „Миньор" и столичният „Славия" ще спорят кой да не е последен в Националната баскетболна лига. Все пак до края на първенството има много кръгове и всички любители на баскетбола в Перник ще се радват ако това твърдение бъде опровергано от баскетболистките на площадката./Съперник
 
Състави:
Миньор:Михалкова 12, Нешева 18, Кънчева 4, Терзиева, Р.Василева 27(Иванова, Бойчева, П.Василева)
Берое:Пашева 13, Римпова 15, Калоферова 8, Нанева 24, Джамбазка 10 (Цанкова, Георгиева, Желязкова 13, Димитрова, Кордова 3)
Съдии:Николай Петров, Никола Николов
Зала "Миньор" 150 зрители
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.