iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Певците от "Планинарче" с изява в зала "България"

Пернишката детска вокална група "Планинарче" гастролира в събота на сцената на столичната зала "България". Младите изпълнители участваха в Новогодишния концерт на хор "Планинарска песен", като детската ни формация бе единствената група с подрастващи, посканени да пеят в салона с уникално акустично звучене. Певческата формация към ОУ "Св. Иван Рилски" с деца от 3 и 4 клас, изпълни планинарски песни и испанската коледна песен "Фелис навида". Талантливите и артистични певци, качили се на сцената с училищните униформи, изправиха на крака залата, която ги аплодира за бис.
За новата творческа година, която е шеста поред, вокална група "Планинарче" има покана за изяви в Дома на туриста "Васил Апостолов" в Перник, в Плевен и Казанлък, където ще се проведе поредното издание на националния фестивал на туристическата хорова песен. Сред предстоящите концерти е и представянето на изпълнителите за Коледните празници пред учениците и учителите на ОУ "Св. Иван Рилски".
 
Формацията с ръководители Васил Методиев и Валентина Павлова традиционно участва с изяви в SOS-селището в село Дрен, международния фестивал "С песен приятели" в Горна Оряховица и в националния песенен празник "Песните на България" в Тетевен./Градски в-к

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.