iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Трън отличници - завършват бюджета на излишък

В Трън отличници - завършват бюджета на излишък

С 3 процента е  нарастнало нивото на безработицата в Перник. Това стана ясно на провелото се заседание на Областния съвет за развитие, на който бяхаразгледани и оценени проектите по програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" за 2010 г.
 
„Добрите резултати не биха били възможни без доброто партньорство с Областната управа и социалните партньори", бе заявено от Агенцията по заетостта на заседанието ръководено от зам. областния управител Радослав Йорданов.
 
От седем подадени проекта, шест бяха одобрени от министерството. Проектът на Областната администрация излиза извън рамките на средствата, отпуснати от МТСП, поради което остана като резерва. Отчитайки социалната значимост на Проекта на Областна администрация Перник, в който са предложени за разкриване 27 работни места в селищата на цялата област, Комисията излезе със становище, че при предоставяне на допълнителни средства, той ще бъде финансиран изцяло, имайки предвид тежкото финансово състояние на общините в Област Перник.

Конкретно само една община показа положителни резултати, т.е. завършва с бюджетен излишък, и това е община Трън. 
 
"Световната криза оказа сериозен удар върху общините в България, които не можаха да преструктурират разходите си и да направят оздравителна кампания. Те не бяха гъвкаво подготвени на този етап." са част от констатациите на партньорите в днешната среща.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.