iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Антон Велков: Нашите футболисти са достойни за уважение

Старши треньорът на Миньор Перник Антон Велков поздрави своите футболисти за победата с 1:0 над Сливен, която сложи точка на много успешен полусезон за „жълто-черните".
„Изиграхме един мач в типично наш стил, радвам се, че стигнахме до крайния успех, защото в тези мачове показателна е не играта, а крайният резултат, с което приключи една доста успешна година за нас. Радвам се, че в последния мач моят отбор, всичко което искаше да изрази в една декларация към нашия президент, сложи точката на декларацията с играта на терена. Трябва да похвалим отбора на Славен за откритата му игра, която накара играта на моменти да бъде доста привлекателна. Смятам, че съвсем достойно се представихме", заяви Велков пред Гонг.бг.
„Отборът на Сливен се държа абсолютно достойно, не мога да мисля за евентуален съперник. Каквото ни предложи новата година, излизаме и играем. В понеделник ни е последната тренировка и след това всички ще отпразнуваме годината, защото като отминат празниците, идва време за нова работа". За Купата няма стратегия за точки, трябва да имаме и късмет и да отидем там, където нашият собственик иска. Съвсем оправдано духът ни се вдигна и то в границите, в които искам. Без това самочувствие едва ли може да искаме и да желаем високи цели. Трябва да уважаваме хората, които дават пари във футбола, ние не трябва да коментираме такива неща. Нашите футболисти, ако искат да вървят напред, трябва да дават повече на играта, отколкото да взимат, не е възможно в България да взимаш повече, отколкото да даваш. В това отношение нашите футболисти са достойни за уважение", допълни Велков.
 
 
ЕТО КАКВО КАЗА СТ. ТРЕНЬОРЪТ НА СЛИВЕН ГЕОРГИ ДЕРМЕНДЖИЕВ:
„Мисля, че влезнахме поотпуснати в мача, не успяхме да се приспособим към терена и времето. Играхме на едно доста бавно темпо и въпреки, че имахме леко териториално преимущество, но пред тяхната врата нямахме моменти, нямаше ситуации за гол. Вие видяхте какво стана - вкараха ни от статично положение, после цялото второ полувреме беше повече борба и по-малко футбол", заяви Дерменджиев на последвалата пресконференция, цитиран от НовСпорт.бг.
„Всички сме ядосани, нормално е. Няма отправен удар към нашата врата, вкараха ни след наша грешка и ето, че отпаднахме. В този мач неможе да се каже кой кого е надиграл, това е турнирен мач и един гол решава всичко. Този мач не е бил по-тежък от Левски, но загубихме време в настройване към мача и терена", продължи той. „Главната цел пред ръководството на отбора остава да се сглоби състав, който да играе това, което искаме всички ние, а именно един добър футбол. Младите трябва да израстват и да се развиват. Категорично не сме застрашени от изпадане. За селекцията има хора, към които сме се насочили. Българи са, не чужденци", завърши наставникът на Сливен.
 
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.