iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шефът на ВиК: Споко! Водата е чиста.

Шефът на ВиК: Споко! Водата е чиста.

Във връзка с публикация на iPernik от 7-ми Декември относно качеството на водата в Перник, считаме за нужно да предоставим право на отговор на дружество "Водоснабдяване и Канализация" Перник, въпреки че такова не ни бе изискано официално. Материалът по статията е публикуван във в-к "Съперник".
 
Окончателната оценка относно качеството на услугата, предоставяна от дружеството обаче, оставяме на крайния потребител.
 
Водата за питейно-битови нужди, която "В и К"- Перник подава на жителите на община Перник и другите населени места в областта отговаря на изискванията на Наредба №9 на Министерството на здравеопазването, Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, заяви категорично за "Съперник" управителят на водоснабдителното дружество инж. Камен Каменов.
 
"Имайки предвид разпространената информация в един електронен сайт, държа да уверя  жителите на Перник и областта, че годишен доклад за състоянието на околната среда се изготвя от Изпълнителната агенция по околна среда и води и се утвърждава от Народното събрание. В този доклад обаче няма констатации и анализи за качеството на питейните води. Обект на Неговото изследване са само повърхностните и подземни води, които не се ползват за водоснабдяване на населени места. Качеството на питейната вода е обект на анализ и контрол от страна на РИОКОЗ u съответно на Министерството на здравеопазването. Последният годишен доклад за състоянието на околната среда е от 2007г и той е качен на сайта на Изпълнителната агенция по околната среда и водите. В него няма никаква констатация за качеството на петйната вода в Перник. Мога да заявя с отговорност, че "В и К" и РИОКОЗ извършват непрекъснат контрол на питейната вода и нямаме основание за притеснение относно качеството й", заяви инж. Каменов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.