iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Молят Росица Янакиева да депортира наркопласьор

Молят Росица Янакиева да депортира наркопласьор

Маринката да се маха! Ако няма полиция и държава, ще се оправяме по наш си начин, заканват се жителите на селото пред репортер на в-к "Вяра".
 
Маринката да се маха! Не искаме да го виждаме! Това заявиха жители на село Рударци, силно обезпокоени от редовното присъствие в селището на 30-годишния наркоразпространител, известен с името Маринката. От около 7 години той зарибява деца и младежи в Рударци, Кладница и Драгичево, твърдят запознати. В Рударци явките се сменяват непрекъснато - „клиенти" се вървят в единия край на селото, ту в другия, ту при Църковски кории или над кориите, над басейните. Местата за пласиране на дрога се сменят веднага ако се усети нещо по-напечено. Жителите на селото негодуват от бездействието на полицията. Те твърдят, че до органите на реда са подавани сигнали за пласирането на дрога Проблемът е поставен и на вниманието на кмета на община Перник Росица Янакиева по време на общоселско събрание.
 
„Искаме здрава ръка и ред. Ако няма държава и полиция, ще си решаваме проблема по наш си начин", категорични са жителите на Рударци. Кметът Симеон Павлов смята да постави ребром проблема и пред новия шеф на полицията в Перник Диян Нанов. предупредил съм Маринката изобщо да не се мярка в Рударци. Дори не искам и да преминава през селото, но вероятно се крие", каза местният управник.
 
Запознати твърдят, че в Кладница при Маринката идват клиенти и от София. Той имал вила в планинското село и живеел в нея, но не постоянно. Преди време полицаи спирали чужди коли в селото, но пасажерите в тях твърдели, че не познават наркоразпространителя. На телефоните им обаче на опция „набрани номера" се изписвал неговият номер. Преди повече от година полицаи закопчали Маринката, който престоял известно време в ареста, но после пак го пуснали на свобода. В Кладница дрогаджите също си имат явки, които непрекъснато се сменят - при гробищата, в края на селото, при киното. Маринката никога не носи дрога у себе си. Обикновено я слага на скришни места - я под камък, я в храсти. Полицията е наясно с „нелегалната му дейност" и с бизнеса, който върти. Хора твърдят, че доста младежи в Кладница вече били зарибени.
 
Още по времето на предишния директор на полицията комисар Димитър Шереметев кметовете на села поставиха остро въпроса със свободното и безпрепятствено пласиране на дрога по селата. В Драгичево на жп гарата продължава да се върти наркобизнес въпреки подаваните сигнали. Младежи слизат от влака, отиват при чакащи ги леки коли, взимат си дрогата и си отиват. Тогава полицейски началници заявиха, че полицейските автопатрули се броят на пръсти и не могат да сколасват да обикалят селата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.