iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Крият областния управител; търсят го за мач

Крият областния управител; търсят го за мач

Младежи издирват губернатора от месец. Счупен крак не плаши общинарите.
 
За да открият областния управител ни потърсиха днес младежите от Общинския младежки съвет.
 
Те искали да поканят инж. Иво Петров да участва с отбор на Областната администрация в предстоящия 3-ти Коледен Благотворителен турнир по футбол в зала, който традиционно се организира от ученическата организация. На помощ потърсили репортери от местните медии, които  им отказали да дадат телефона на областния управител. Отказ получили и от негови подчинени, към които се обърнали. Младежите се опитали  да го навестят и в кабинета му, но губернаторът бил зает с някой от множеството си служебни ангажименти.
 
Вързката по Интернет също не се получила. Младежите писали дори до ГЕРБ, за да поканят техния местен лидер на провелата се преди време кръгла маса за  "20 години демокрация", без обаче да получат отговор.
 
"Винаги сме имали отлични отношения с всички институции. Надяваме се да се свържем с г-н Петров навреме, за да го поканим за участие в Коледния турнир, който ще се проведе на 21-ви Декември от 12:00", сподели пред iPernik председателят на ОМС Явор Давидков. Той добави още, че за поредна година от Общината и Общинския младежки дом са оказали подкрепа за провеждането на турнира, въпреки финансовата криза. Участие са потвърдили още сборен отбор на пернишкия бизнес, на учителите, на младежите.
 
От общината не се уплашили дори след като преди година техният титуляр - Пламен Коритаров от Дирекция "Образование и култура" счупи глезен по време на една от срещите. "Не беше от грубо влизане, той просто падна. На този турнир грубости няма", обяснява ученикът от Строителната гимназия Явор Давидков. Очаква се титуляр за излезе дори зам. кметът Иван Джагалски, чийто син също риташе преди година, но за отбора на младите.
 
Тази година турнирът ще се проведе в спортната зала на 8-мо ОУ. Това се наложило след като залата в Младежки дом Мошино се оказала тясна миналата Коледа, а останалите спортни съоръжения в общината вече били заети. Домакините от 8-мо ОУ с директор Вера Даскалова пък засилват ролята си на спортно средище, след като през пролетта домакинстваха на друг благотворителен турнир - по волейбол за националния празник 3-ти март, организиран тогава от Сдружение "Патриотично обединение".
 
Младите от ОМС ще събират пари за поредна година за кампанията за децата на загинали служители от системата на МВР. Технически проблеми с банковите сметки на кампанията им попречили през миналата зима да изпратят събраната сума навреме, но тя останала на отговорно пазене в Младежкия дом, обясняват младежите. Сега обаче те са категорични, че ще се справят в срок, с подкрепата на всички перничани, които решат да отделят по някой лев за благородната кауза в деня на спортното шоу.
 
Парите пък щели да дарят накуп с миналогодишните на новия директор на полицията - Диян Нанов , за да бъдат преведени лично от него по сметките на кампанията./ iPernik
Ако възнамерявате и Вие да участвате, моля включете се във Facebook събитието тук: http://www.facebook.com/event.php?eid=223898943572

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.