iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пияна перничанка захвърли хлапетата си в канавка

Пияна перничанка захвърли хлапетата си в канавка

Сигнал на телефона за деца в беда 116 111 спаси живота на братче и сестриче. Хлапетата били захвърлени в канавка от пияната си майка. Съсед случайно видял гушналите се на улицата посред нощ малчугани и се обадил на горещата телефонна линия. Тя бе пусната от Агенцията за закрила на детето с помощта на в. Стандарт.
Двегодишното момиченце и 10-годишният й батко били изведени от дома си от майка им към 23 часа. Тя била от няколко дни в алкохолен делириум. Мъжът й пък често я малтретирал. Във фаталната вечер двамата пак се скарали и сбили. Жената грабнала хлапетата , зарязала ги край канавка в един от пернишките квартали и избягала.
Първи реагирали полицаите. Униформени прибрали братчето и сестричето и ги откарали в детско отделение на пернишката болница „Рахила Ангелова". Малчуганите били премръзнали, гладни, мръсни и с рани по телата. На следващата сутрин с тях се заели социални работници, разказаха от местния отдел за закрила на детето в областната дирекция „Социално подпомагане".
Невръстното момиченце е настанено в социална институция. На момченцето е оказана новата услуга от резидентен тип. То е в приют и с него работят психолози. Водят се разговори с майката, за да може да осъзнае поведението си и да започне да се грижи за децата си.
Това е единственият сигнал от Перник, подаден на новия телефон 116 111 от пускането му досега, твърдят от отдела за закрила на детето./Стандарт.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.