iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Губернатор предлага дебат за насилието и закрилата на детето

Губернатор  предлага дебат за насилието и закрилата на детето

Областният управител на Перник Иво Петров предлага да се провеждат повече задълбочени публични дискусии  с конструктивни предложения по пробемите на  закрилата на детето и  защитата  от домашното насилие.
 
Както  започна "профилактични прегледи" в пернишките предприятия, загрижен за състоянието на дружествата в условия на икономическа криза, областният управител Иво Петров  се включи и в социален форум, посветен на насилието.  
 
Семейната среда е определяща в стремежът за преодоляване на насилието сред децата - здравото семейство трябва да е положителния пример за подрастващите. Това заяви той  на регионалната конференция на тема: „Поеми отговорност! Ние можем да сложим край на насилието!", организирана  от фондация П.У.Л.С. Както вече информирахме, на конференцията участваха  представители на различните институции, заангажирани по проблема, представители на училищата, МВР, неправителствени организации, психолози и социални работници.
 
Губернаторът е категоричен, че е нужна по-голяма социална чувствителност към проблема. Той изрази своята готовност за подкрепа и съдействие на всички добри инициативи и предложи.  

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.