iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки ученици събират пари за свои връстници във футболен турнир

Пернишки ученици събират пари за свои връстници във футболен турнир

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще е патрон на благотворителен турнир по футзал за деца, предаде  БГНЕС.
 
Приходите от надпреварата ще бъдат използвани за подпомагането на децата на загиналите служители на МВР и на Министерството на икономиката и енергетиката. В турнира ще вземат участие осем отбора, сред които и един отбор на ученици от Перник. Ще участват още тимове от четири столични училища и от 3 училища от Бобов Дол,  Стара Загора и Раднево.
 
Тимовете, които ще се класират от първо до четвърто място ще получат купи и медали, като ще бъдат избрани най-добър нападател, вратар и най-коректен състезател. На откриването, което ще бъде на 19 декември от 11:00 часа в Националната Спортна Академия, са поканени официални лица, патрона Свилен Нейков и министър-председателя на България Бойко Борисов. Планира се догодина организирано републиканско първенство по футзал за учащи, като победителите ще участват на Световното първенство за ученици. Очаква се този турнир да бъде включен в програмата на училищата за следващата година. /БГНЕС

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.