iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Държавата инвестира в частния ТЕЦ "Република"

Държавата инвестира в частния ТЕЦ "Република"

Областният управител инж. Иво Петров заяви, че до средата на Януари 2010г., ще завърши изграждането на трети блок на ТЕЦ "Република".
 
В момента фирмата, спечелила конкурса работи усилено, включително и в събота и неделя, заявиха от областната администрация за iPernik. С изключение на Коледа и 1 януари, в другите почивни дни работата няма да се прекъсва. Предвиденият пусков срок на трети блок, който е на газ, е най-късно до средата на месец януари 2010 г.
 
„Искам да успокоя гражданите на Перник по отношение на твърденията, че в ТЕЦ - Република" се гори софийски боклук. Това не отговаря на истината, защото няма такава технологична възможност да се гори боклука", категоричен е областният управител инж. Иво Петров.
 
Надграждането на шламохранилището над Хумни дол вече е направено. Засега проблеми няма, увери губернаторът.
 
ТЕЦ "Република" като мощност на "Топлофикация Перник" премина в частни ръце след приемането на оздравителния план на дружеството от неговите кредитори. Някога държавното дружество вече има за основни акционери фирмите  „Бови тур" и „Стиим Трейдинг", които имаха невзети близо 99 650 000 лв. натрупани през годините от неизгодни договори.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.