iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пробутват фалшиви 100 евро на бензиностанция

Пробутват  фалшиви 100 евро на бензиностанция

24-годишен дупничанин е уличен за пазаруване с фалшива банкнота от 100 евро, съобщават от полицията в Перник.
 
Младежът заредил гориво на бензиностанция на изхода от гр. Перник за столицата за сумата от 40 лв. Помолил да плати с банкнота от 100 евро, като се оправдал, че няма левове. Фалшификатът не е разпознат веднага от служителите на бензиностанцията, което говори за добро качество. По-късно е установено, че парите са подправени и е алармирана полицията. В резултат на предприетите незабавни действия е установен 24-годишния И.Я., платил горивото с фалшивия копюр. Започнато е досъдебно производство.
 
От полицията припомнят, че напоследък зачестиха случаите на прокарване в обръщение на фалшиви банкноти, както в левове, така и в евро. Най-често това става на бензиностанции, в районите на селата и денонощните магазини във вечерните или нощни часове. Това са места, където оборота е голям или бдителността е занижена. Опити за подобни измами се правят и в периода на получаване на пенсиите от възрастните хора. Обикновено претекста е уедряване или разваляне на пари, като се дават в замяна фалшиви.
 
Гражданите трябва да бъдат изключително внимателни и да проверяват получаваните банкноти, както и да не се доверяват на улицата на случайни хора. При най-малкото съмнение за измама, да се сигнализира полицията на тел. 166, 112 или в най-близкото поделение на МВР.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.