iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Багерите влязоха във Владайско въстание

Пътно-строителните машини на фирма „Инфрастрой" вече са по ул. „Владайско въстание". Започна отдавна очакваниата реконструкция на трасето по спечелен проект от Община Перник, съвместно с фирма „Стомана Индъстри", заради присъдения на предприятието клас А за инвеститор.
 
Освен "Стомана Индъстри", улицата обслужва производствени сгради и офиси на още около 40 предприятия, Митницата, големия магазин за строителни материали на фирма „Мал Мук"и др. Дължината на трасето, което ще бъде реконструирано, е 2200 м.
 
По проект се предвижда разширяване на пътното платно, изграждане на отводнителни съоръжения, асфалтиране на целия участък, разширение на моста на река Струма, изграждане на нови пасарели за пешеходци и др. Ще бъде подменена цялата подземна инфраструктура.
 
Стойността на предвидените дейности възлиза на 4 670 813 лева без ДДС. Срокът за приключване на реконструкцията е 11 месеца.
 
В търга участваха 9 фирми и сдружения от фирми и в крайна сметка надделя класираната на 4-то място „Инфрастрой".
 
Един от най-разискваните въпроси около започналия ремонт на ул. „Владайско въстание" е какво ще стане с паветата, които се третират като строителен отпадък. Смята се, че това си е безценна суровина, от която ще се вземат много пари, защото преди години се плащаше по 3 евро за бройка. Справката сега показва, че в момента цената им е около 40 стотинки за парче, а от уличното платно на „Владайско въстание" ще се извадят около 730 000 здрави и цели гранитни блокчета.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.