iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


С автобиографичен филм бе представен в Перник актьорът Иван Иванов

С автобиографичен филм бе представен в Перник актьорът Иван Иванов

Кинолегендата бе гост в «Автограф за Перник»
 
Известният и емблематичен български актьор Иван Иванов бе гост в рубриката „Автограф за Перник" на Двореца на културата.Срещата започна с прожекция на автобиографичния филм за Иван Иванов. Това е филм-портрет, направен от неговия син Стефан Иванов. Трийдесетминутната продукция се казва „Добре дошъл у дома". Пред пернишката публика той разказа за случайно избраната професия, за щастието да може да избира своите роли. От разговора стана ясно, че актьорът обича да си почива в с. Оборище. Върху стената на къщата си там Иван Иванов е поставил надпис „Дом за отдих от култура". След няколко дни звездата има рожден ден. Неговата равносметка е - „Построих две къщи. Отгледах двама сина. Написах пет книги, имам 50 филма зад гърба си".Срещата с Иван Иванов бе и своеобразна пернишка премиера на петата му книга „Всичко е живот".
 
„Трябва да имаш сетива. Киното е съвсем младо изкуство. Изисква се съвършена култура. Не читалищната дейност, която аз харесвам, разбира се, но чак да я пренесеш на световен екран... Нямаме мощ за световно кино. Няма знание. Аз съм роден кинаджия. Синът ми, който сега завърши режисура, предполагам, че няма да стъпи изобщо на българска снимачна площадка", разказа още секссимволът от „Всичко е любов", „Лавина" и „Комбина.
 
"Аз съм индивидуалист-анархист и не търпя затворени пространства. Киното пасва на характера ми. Пред камерата аз съм сам, аз съм герой и играя герой. Не персонаж. Иначе мога навсякъде и всичко да изиграя, но в киното се занимавам със самия себе си", споделя Иванов в книгата си "Отговори"./Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.