iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


НДСВ в развод с партньорите от тройната колиция, щурмува местната власт

Ясното си отношение към партиите, с които НДСВ управляваше в предишния мандат, е определила царската партия на състоялия се в края на ноември Пети извънреден конкрес. БСП отново е основен опонент за царистите. Независимо че ДПС е либерална формация, партията на Доган също не се възприема като политически партньор, защото е вляво от центъра. На ГЕРБ ще се гледа като на конкурент в център-дясното. Това обявиха на пресконференция в Перник областният председател и член на Политическия съвет д-р Боян Богданов и ексдепутатът Теодора Дренска.
 
Веднага след нова година местните партийни структури ще започнат подготовка за кметските избори през 2011г. Участието в местните и президентските избори досега е подценявано от партията и това е една от сериозните слабости в партийната дейност, отчетени на конгреса, обясни д-р Богданов. Надяват се НДСВ бързо да излезе от постизборния срив и да си върне доверието на избирателите като запази либералните ценности и съхрани прагматичния характер на своите политики. Предстои новоизбраният лидер на партията Христина Христова да предприеме обиколка из страната, за да се запознае със състоянието на структурите.
 
Независимо, че Симеон Сакскобурготски подаде оставката си като лидер веднага след загубата на парламентарните избори, НДСВ остава царска партия, защото Негово Величество запазва подкрепата си за нея.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.